Fundering

Specialisten in veranda’s en overkappingen.
Ervaar de nieuwe beleving zoals wij dat gewend zijn, “vakantie in eigen tuin”

Gardenlux Veranda: sterk in 7 tuinspecialiteiten, waaronder terrasoverkapping

Soorten funderingen voor Veranda's

Ontdek de verschillende soorten funderingen voor veranda’s bij Gardenlux Veranda. Kies uit betonfundering, houten fundering, stalen fundering of schroeffundering voor een stabiele en duurzame basis. Onze experts helpen je bij het kiezen van de juiste fundering voor jouw veranda.

Een fundering is een structureel element dat dient als de basis of ondersteuning voor een bouwwerk, zoals een veranda. Het bevindt zich onder het grondniveau en zorgt voor stabiliteit, draagkracht en evenwicht van de constructie. Een goede fundering is essentieel om ervoor te zorgen dat het bouwwerk veilig en duurzaam blijft staan, ongeacht de omstandigheden. Verschillende soorten funderingen kunnen worden gebruikt, afhankelijk van factoren zoals de bodemgesteldheid, het gewicht van het bouwwerk en de lokale bouwvoorschriften.

Gardenlux Tuinkamer Basic

 • Leverbaar in 3 stijlen
 • Verkrijgbaar in 2 kleuren
 • Keuze uit glazen of polycarbonaat dakbedekking
 • Geschikt voor zelfmontage (bij polycarbonaat)
 • Inclusief maatwerk
 • Standaard 5 jaar garantie

Gardenlux Tuinkamer Premium

 • Leverbaar in 3 verschillende stijlen
 • Verkrijgbaar in maar liefst 13 prachtige kleuren
 • Keuze uit glazen of polycarbonaat dakbedekking
 • Ruime keuzemogelijkheden voor afwerking en interieur
 • Inclusief professionele inmeetservice en maatwerk
 • Standaard 10 jaar garantie op jouw tuinkamer

Gardenlux Tuinkamer Luxe

 • Strak en modern design
 • Verkrijgbaar in 2 prachtige kleuren
 • Dakbedekking van 10mm veiligheidsglas
 • Geen zichtbare dakhelling
 • Inclusief professionele inmeetservice en maatwerk
 • Standaard 10 jaar garantie op jouw aankoop

Ervaar de luxe

Gardenlux Istanbul

Creëer meer leefruimte met de Gardenlux Rotterdam: comfortabel en praktisch

Met de Gardenlux Istanbul geniet u niet alleen van extra leefruimte, maar ook van vele praktische voordelen. Zo blijft uw tuinmeubilair ook in de stromende regen droog staan. De Gardenlux Istanbul is naar wens aan te passen door gebruik te maken van de diverse opties en accessoires. Hierdoor kunt u de overkapping helemaal aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren en wensen.

Ontdek nu het comfort en gemak van de Gardenlux Rotterdam en geniet van uw tuin, weer of geen weer. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze praktische en stijlvolle overkapping.

Gratis downloaden

Gardenlux extra leefruimte brochure

Ontdek de talloze mogelijkheden voor extra leefruimte

Bent u op zoek naar extra leefruimte in uw huis of tuin? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden een breed assortiment aan producten waarmee u uw woning of tuin kunt uitbreiden en nog meer kunt genieten van uw buitenruimte.

Onze website staat boordevol inspiratie, handige informatie en tips om u op weg te helpen bij het maken van de juiste keuze. Of u nu op zoek bent naar een veranda, terrasoverkapping of glazen schuifwand, wij hebben voor ieder wat wils.

Ontdek nu de mogelijkheden voor extra leefruimte en laat u inspireren door ons brede aanbod. Neem contact met ons op voor meer informatie en persoonlijk advies op maat.

Verschillende soorten funderingen voor veranda’s

Bij het bouwen van een veranda is de keuze van de juiste fundering essentieel voor de stabiliteit en duurzaamheid van de structuur. Bij Gardenlux Veranda bieden we verschillende soorten funderingen aan om aan verschillende behoeften en terreinomstandigheden te voldoen. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten funderingen:

1. Betonfundering

Een betonfundering is een solide en duurzame optie voor veranda’s. Het vereist het storten van een betonnen plaat of het plaatsen van betonnen palen in de grond. Dit biedt een sterke basis voor de veranda en zorgt voor stabiliteit, zelfs op ongelijke grond.

2. Houten fundering

Een houten fundering wordt vaak gebruikt voor lichtere verandaconstructies. Het bestaat uit houten balken die op de grond worden geplaatst en dienen als ondersteuning voor de veranda. Het is belangrijk om druk geïmpregneerd hout te gebruiken om de duurzaamheid en weerbestendigheid te garanderen.

3. Stalen fundering

Een stalen fundering biedt een sterke en stabiele basis voor veranda’s. Het bestaat uit stalen profielen die in de grond worden geheid of geschroefd. Stalen funderingen zijn vooral geschikt voor zwaardere constructies en terreinen met een slechte draagkracht.

4. Schroeffundering

Een schroeffundering is een innovatieve en flexibele optie voor veranda’s. Het bestaat uit stalen schroefpalen die in de grond worden gedraaid. Deze palen bieden een stevige basis en kunnen gemakkelijk worden aangepast of verwijderd indien nodig.

Het kiezen van de juiste fundering voor jouw veranda hangt af van verschillende factoren, waaronder de bodemgesteldheid, het gewicht van de veranda en de lokale bouwvoorschriften. Onze ervaren adviseurs kunnen je begeleiden bij het kiezen van de meest geschikte fundering voor jouw specifieke situatie.

Neem contact met ons op of bezoek onze showroom voor meer informatie en advies over de verschillende soorten funderingen voor veranda’s. Wij helpen je graag bij het realiseren van jouw droomveranda met een solide en betrouwbare fundering.

Winkelwagen
Scroll naar boven