Fundering

Ontdek de juiste fundering voor jouw veranda. Laat het over aan ervaren professionals voor stabiliteit en veiligheid. Voorkom problemen met een solide constructie.

Soorten funderingen

Het type fundering dat je kiest, hangt af van je specifieke behoeften en budget. Het is essentieel om de fundering te laten verzorgen door professionals die ervaring hebben met verandabouw. Ze zullen rekening houden met factoren zoals bodemgesteldheid, klimaat, lokale bouwvoorschriften en het ontwerp van de veranda om de juiste fundering te bepalen.

Een solide fundering is van cruciaal belang voor de stabiliteit en veiligheid van de veranda. Als de fundering niet goed is geconstrueerd, kan dit leiden tot verzakking, scheuren in de muren en structurele problemen.

Funderingskeuzes voor Veranda's:
Hier zijn enkele van de meest voorkomende funderingsopties voor veranda's:
  • Betonstorten over de gehele oppervlakte
  • Funderingsbalk
  • Betonpoeren
  • Schroefpalen

Bekijk hieronder een aantal voorbeeld funderingen

Bekijk hier onze projecten

Rob&Sam Van Nieuwkoop
Rob&Sam Van Nieuwkoop
2024-01-25
Ook wij hebben een prachtige veranda laten plaatsen, personeel was vakkundig en zeer flexibel. Professioneel vanaf de aankoop tot het laatste telefoontje of wij tevreden zijn. Gardenlux veranda krijgt van ons een dikke 10!!
Wesley Roggeveen
Wesley Roggeveen
2024-01-19
Zo blij met onze mooie veranda..zeer snelle en goede service en montage.. We gaan hier veel plezier aan beleven..Nogmaals dank
Not Felix
Not Felix
2023-12-04
Heel netjes en professioneel afgewerkt. Ben heel erg tevreden
Marian Kouters
Marian Kouters
2023-11-19
Snelle levering en super montage. Komende zomer kunnen wij gaan genieten van onze overkapping šŸ‘Œ
Roy van der Kroft
Roy van der Kroft
2023-11-15
Erg mooi resultaat en fijne service!
Y. Ftatchi
Y. Ftatchi
2023-11-14
Heel tevreden over onze tuinkamer. Goede service en alle afspraken netjes nagekomen. Super bedankt Gardenlux!
Ahmet Bagci
Ahmet Bagci
2023-11-10
Betrouwbaar en snelle levering/montage. Wat is afgesproken hebben ze tot op de laatste puntjes gedaan. Ik ben zeer tevreden, een aanrader!

Gardenlux Veranda Showroom

Interesse in onze producten? Wij geven vrijblijvend advies omtrent de veranda's die bij jou zal passen.

Gardenlux Veranda Fabriek

Ons volledige assortiment wordt geproduceerd in onze eigen ultramoderne fabriek in Vlaardingen.

Gardenlux leefomgeving brochure

Doe inspiratie op! bekijk onze laatste veranda's

Veelgestelde vragen

Heb je vragen na het doornemen van deze pagina? Geen paniek. Hieronder staan antwoorden op enkele veelgestelde vragen. Wil je nog meer informatie (en inspiratie)? Bekijk dan zeker onze blog of de FAQ. Daar vind je onder andere handige informatie over onze producten, installatie, onderhoud, decoratie en inspiratie.

Wat zijn de voordelen van het storten van beton over de gehele oppervlakte als funderingsmethode voor een veranda?

Het storten van beton over de gehele oppervlakte zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het gewicht van de veranda, wat stabiliteit en structurele integriteit bevordert. Dit kan vooral gunstig zijn voor grotere veranda’s of gebieden met een ongelijke ondergrond.

Een funderingsbalk is een lange, horizontale balk van beton of een ander materiaal die onder de omtrek van de veranda wordt geplaatst. Het biedt een solide basis voor de veranda.

Er wordt cement gestort op de plaats waar de staanders komen te staan. Die in de grond worden geplaatst en dienen als ondersteuningspunten voor de veranda. Ze bieden flexibiliteit bij het plaatsen van de veranda.

Schroefpalen zijn metalen palen met een spiraalvormige punt die in de grond worden gedraaid om een stevige basis te creƫren voor de veranda. Ze bieden een snelle en efficiƫnte manier om de veranda te ondersteunen, vooral op terreinen met een zachte of drassige ondergrond.

Verschillende soorten funderingen voor veranda’s

Bij het bouwen van een veranda is de keuze van de juiste fundering essentieel voor de stabiliteit en duurzaamheid van de structuur. Bij Gardenlux Veranda bieden we verschillende soorten funderingen aan om aan verschillende behoeften en terreinomstandigheden te voldoen. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten funderingen:

Betonfundering

Een betonfundering is een solide en duurzame optie voor veranda’s. Het vereist het storten van een betonnen plaat of het plaatsen van betonnen palen in de grond. Dit biedt een sterke basis voor de veranda en zorgt voor stabiliteit, zelfs op ongelijke grond.

Stalen fundering

Een stalen fundering biedt een sterke en stabiele basis voor veranda’s. Het bestaat uit stalen profielen die in de grond worden geheid of geschroefd. Stalen funderingen zijn vooral geschikt voor zwaardere constructies en terreinen met een slechte draagkracht.

Schroeffundering

Een schroeffundering is een innovatieve en flexibele optie voor veranda’s. Het bestaat uit stalen schroefpalen die in de grond worden gedraaid. Deze palen bieden een stevige basis en kunnen gemakkelijk worden aangepast of verwijderd indien nodig.

Het kiezen van de juiste fundering voor jouw veranda hangt af van verschillende factoren, waaronder de bodemgesteldheid, het gewicht van de veranda en de lokale bouwvoorschriften. Onze ervaren adviseurs kunnen je begeleiden bij het kiezen van de meest geschikte fundering voor jouw specifieke situatie.

Neem contact met ons op of bezoek onze showroom voor meer informatie en advies over de verschillende soorten funderingen voor veranda’s. Wij helpen je graag bij het realiseren van jouw droomveranda met een solide en betrouwbare fundering.